TOURdeHONGRIE

TOURdeHONGRIE

Routes van de Tour de Hongrie 2024. Op 11 mei wordt de etappe Budapest Etyek gereden met finish in Etyek.Dit is op 10 minuten lopen vanaf onze B&B.

Op 11 mei 2024 start de TOURdeHONGRIE in Budapest. Zelfs vanuit de tuin van onze BedandBreakfast-by -Mo te zien. De etappe zal zich die dag uitstrekken over 166 km. Deze begint op de majestueuze Andrassy Avenue, waar de wielrenners zich zullen klaarmaken voor de enerverende race. De iconische Chain Bridge dient als achtergrond, terwijl de renners de stad zullen verlaten, op weg naar hun bestemming.

Langs de route passeren ze het prachtige Várkert Bazaar, een pittoreske locatie aan de oever van de Donau. De etappe omvat een deel van de beroemde Budapest-Balaton Cycle Route. Een schilderachtige fietspad die fietsers door de adembenemende landschappen van Hongarije leidt. Op mooie dagen wordt dit fietspad veel gebruikt door amateur tourfietsers. De renners zullen met elke trap de opwinding voelen van de competitie, terwijl ze hun weg baanden door kleine dorpjes en uitgestrekte velden.

De finish van deze etappe bevindt zich in ons mooie in Etyek, een charmant stadje dat bekend staat om zijn wijngaarden en wijnproductie. Voor sommigen is het een bekende locatie, aangezien de TOURdeHONGRIE hier ook in 2022 en 2023 doorheen ging. Vanuit de achtertuin van onze B&B, is de tour 2 keer te zien. De tour zal deze dag meerdere keren Etyek aandoen, omdat ze 3 rondjes fietsen. Zo kun je Etyek op deze dag verkennen en genieten van de Tour de Hongrie. De Finish is op 10 minuten lopen van onze BedandBreakfast-by-Mo. Boek een kamer en kom genieten van dit jaarlijks terugkeren evenement.

Aan het eind van de dag als de zon ondergaat, zullen de heldendaden van deze dag worden gevierd. De renners kijken vooruit naar de uitdagingen die nog moeten komen in deze opwindende tour. Met elke trap brengen ze niet alleen hun eigen dromen dichterbij, maar ook de opwinding van de sport naar fans over de hele wereld.

Gerelateerde berichten

en_GBEnglish (UK)